slide1slide2

Visie

Het Development Center is een krachtige interventie voor de ontwikkeling van medewerkers en organisaties. Deelnemers ontwikkelen in korte tijd specifieke kwaliteiten onder professionele begeleiding, in echte werksituaties.

Het Development Center is gebaseerd op een set onderwijskundige uitgangspunten. Kessels & Smit heeft deze uitgangspunten ontwikkeld op basis van jarenlange ervaring en onderzoek.

Het Development Center is…

 

Schermafbeelding 2012 09 24 om 10.07.33 Studio's over voor onze organisatie kenmerkend goed leiderschap

… contextspecifiek

Samen met de opdrachtgever stelt Kessels & Smit eerst vast wat de organisatie wil bereiken en hoe medewerkers het verschil kunnen maken. Tijdens het Development Center werken deelnemers aan hun eigen klussen en nodigen ze voor hen relevante gasten uit. Het is volledig toegespitst op de doelgroep, in relatie tot de richting van de organisatie.

Schermafbeelding 2012 09 24 om 10.11.35 Feedback staat centraal

… ontwikkelgericht

De deelnemers krijgen in het Development Center niet alleen een beeld van waar ze op dat moment staan. Ze werken in het DC aan hun ontwikkeling, door te experimenteren en te reflecteren. Dit geeft inzicht in het leerpotentieel, gebaseerd op:

  • Leervermogen: hoe vertalen de deelnemers feedback naar concreet gedrag?
  • Leerbereidheid: hoe reageren de deelnemers op feedback van de begeleider?
  • Ambitie: welke (leer)doelen stellen de deelnemers zich en laten ze zich uitdagen?

 

Schermafbeelding 2012 09 24 om 10.14.11 Mensen leren tijdens het traject ook zelf te veranderen

… realistisch

Deelnemers werken in eigen werksituaties. Dit betekent dat het Development Center daadwerkelijk resultaat in het werk oplevert. Hiermee wordt het transferprobleem voorkomen. Bij reguliere trainingen leren de deelnemers vaardigheden buiten het echte werk. Ze blijken later maar een gedeelte toe te passen in hun werk: bij de transfer gaat veel verloren. Het Development Center kent dit probleem niet, omdat het leren tijdens het werk plaatsvindt.

Schermafbeelding 2012 09 24 om 10.17.15 Wat er gebeurt kan je niet voorbereiden

… transparant

Het Development Center heeft een open karakter. Deelnemers krijgen volledige informatie over de gang van zaken, zowel vooraf als tijdens het Development Center. Ze weten waar de begeleiders op letten. De deelnemers ervaren zo hun kracht en bouwen hierop voort.

Schermafbeelding 2012 09 24 om 10.20.08 Leren op inzichtniveau is duurzamer en heeft langer effect

… gericht op gedrag en overtuigingen

Persoonlijke ontwikkeling vraagt meer dan het aanleren van nieuwe vaardigheden. In het Development Center experimenteren deelnemers daarom niet alleen met gedrag, ze reflecteren ook op hun overtuigingen en identiteit. Dat is een intensief proces waarin ze kunnen stuiten op leerblokkades, die vaak de reden zijn waarom iemand het leerproces niet afmaakt. Het is belangrijk om dit bewustwordingsproces aan te gaan, omdat alleen dan de mogelijkheid tot werkelijke ontwikkeling wordt aangeboord.

2019 © • Webdesign Jong & Klasse Utrecht
Powered by AccesSite CMS • Webhosting en bouw door Ragfijn